31 Ağustos 2013 Cumartesi

Doğal Görünüm

Doğal görünmek için çok çaba sarfetmenize gerek yok ancak  yataktan fırlamış gibi de olmayın!

Keten gibi doğal dokulu kumaşları tercih edin.




 İçinde rahat hareket edebileceğiniz kıyafetler seçin.

 Frapan saç modeli ve renklerden, bol jöleli ve spreyli saçlardan uzak durun.

Frapan makyaj yapmayın.


Pastel, nötr ve toprak tonlarını tercih edin.


 Rahat ve spor ayakkabılar giyin. Çok sivri burunlu, topuklu ayakkabılardan, çizmelerden uzak durun.


30 Ağustos 2013 Cuma

MİNİMALİST



Ruhunuz renkleri ve dokuları karıştırmayı seviyorsa , minimalist akımdan uzak durun.Aslında son derece basit görünen bu stilin kendine göre sıkı kuralları var.


Sade ve şık görünümlü kesimler; tek bir renkte toplanmış görünüm ile net ve akıllı bir tarza sahip olabilirsiniz.İster elbise giyin ister takım , gereksiz süsten kaçınmaz her zaman işe yarar.

En iyi arkadaşınız siyah olsun !İnce bir siluet çizmeyi amaçlayın.

Giysilerin üzerinize ille de yapışması gerekmez ama bol giymeyin.Muhafazakar davranın.Fazla ten görünmesi hiç bu tarza göre değil.Bağıran renklerden kaçının.Aynı zamanda desen,baskı,süsleme bu tarza fazla gelir.

29 Ağustos 2013 Perşembe

Her Yaşın Parfümü Farklıdır


Her yaşın kendine has kodu, anlayışı ve çekiciliği bulunuyor. Ve kendine özgü parfümü... Hangi tarz kokuların yaşınıza uygun olduğunu öğrenmek mi istiyorsunuz? 



20’li yaşlar: Her şey sizin için yeni. Bu yüzden daha deneysel olabilirsiniz. Bu yaşların "uçarı" ruhuna en uygun kokular keskin ve güçlü ifadelidir. Kendinizi ortaya koymak ve hissetmek için önemlidir.



 Meyveli ve egzotik içerikli nar kokusu aynı zamanda seksapeli ortaya çıkarıyor. Beyaz yapraklı portakal çiçeği ve inci çiçeği dışında vanilya ve amber notalarıyla erotik sinyaller veriyor.



30’lu yaşlar: Konferanslar, iş toplantıları, mesleki sorumluluklar... 30’lar, genellikle işyerinde geçirilen uzun saatleri de içine alıyor. Bu yüzden kullanılan kokular bu yaşlarda kendini fazla ön plana atmadan elde edilmiş hakimiyeti simgeler. Listenin başında genellikle yeşil ve baharat içerikli tasarım kokular yer alır. Güçlü turunçgil notaları da kendine güven ve cazibeyi ortaya koyan kokulara hayat verir.


40’lar: Bu yaşlardaki kadınlar artık parfümlerinden güzel kokması dışında başka şeyler de bekler. Kullandığı koku onu görünmeyen bir koza gibi sarmalı ve kişisel bir imzasına dönüşmelidir. İdeal olanlar ise bir tutam buhur içeren rahatlatıcı kokulardır. Pudralı yumuşak dokunuşlar stresi azaltıcı özellikleriyle öne çıkar. 



Lavanta, biberiye ve zencefil gibi aromatik karışımların da rahatlatıcı etkileri bilinmektedir.Aynı zamanda müge çiçeğinin içerdiği parfümlerin menapozun etkilerini azalttığı bilinmektedir.


50’ler: Değerlerin en fazla öne çıktığı yaşlardır. Artık zamansız gerçek lüks duygusunun dönemidir. Klasik elegan parfümler 50’li yaşların vazgeçilmezidirler. Koku kompozisyonları, çiçeksi ve rafine kalp notalarıyla belirlenir. Gül, yasemin, sandalağacı parfümün uzun vadede sıkıcı olmasını önleyen çiçeklerdir.



28 Ağustos 2013 Çarşamba

EVDE BOTOX


1) İşaret parmaklarınızı kaşlarınızın ortasına yerleştirin. Baş parmaklarınızı fotoğraftaki gibi köşelere yerleştirin. Gözlerinizi sıkıca kapatın. Baş parmaklarınızı hafifçe bastırarak dışarı doğru hareket ettirmeye çalışın. Göz çevrenizdeki kasları üstteki parmaklarınızla yukarı ve aşağı doğru hareket ettirin. Baskılama ve hareketi 40 saniye kadar uygulayın

2) Alın çizginiz için: Baş parmaklarınızı kulaklarınızın yanına kıvırarak yerleştirin ve diğer 4 parmağınızla kaşlarınızı tutun. Kaşlarınızı yukarı kaldırmaya çalışırken parmaklarınızla alnınızı aşağı doğru hareket ettirmeye çalışın. 30 saniye bu şekilde bekleyin. Alın çizgileriniz azsa bunu günde iki kere tekrar edin. Çizgiler derinse günde üç kez tekrarlayın. 

3) Göz altı morlukları ve şişliklerini önleyen egzersiz:Bu egzersizi otururken veya yatarken yapabilirsiniz. İşaret parmağınızı göz altınızın dış tarafına doğru fotoğraftaki gibi yerleştirin. Gözlerinizle yukarı doğru bakın. Dış göz kaslarınızı hissetmeni gerekir. Yüzünü ileri ve omuzlarınızı geri doğru hareket ettir. Daha dirençli basınç için ayaklarınızla zemine baskı uygulayabilirsiniz. 40 saniye bu şekilde durun tutun. Normalde günde iki kez aşırı şişkinlik durumunda günde üç kez yapın.


4) Yüz kaslarını kaldırmak yanaklarınızı şekillendirir ve göz altlarındaki çukurları doldurur. İşaret parmağınızı fotoğraftaki gibi yanaklarınızın üzerine yerleştirin. Ağzınızı da fotoğraftaki gibi yapın. Üst dudağınızla dişlerinizi kapatarak gerginlik oluşturmaya çalışın. Şaşkınlık ifadenizi elleriniz sabit bir şekilde 20 kez tekrar edin.


5) Burnumuz yaşlandıkça değişmeye devam eder. Yüzle birlikte yaşlanır. Bu egzersiz burnunuzun da genç kalmasını sağlar. Sağ elinizin baş parmağı ve işaret parmağıyla burun kemiğinizin olduğu yeri köprü gibi tutun.Sıkıca tutarak aşağı doğru hareket ettirin. Bu sırada sol elinizin işaret parmağını üst dudağınızın üzerine yaslayarak burnunuzun ucuna koyun ve Bu egzersizi 40 kez yapın. yukarı doğru hareket ettirin. Her zaman parmağınızı burun ucunda hissetmeniz gerekir.

27 Ağustos 2013 Salı

TEN VE SAÇINIZA En uygun renkler


BUĞDAY TEN-SARI SAÇ
En uygun renkler
Toz pembe, bebek mavisi, gri-mavi, lila, açık mor, açık yeşil ve nane yeşili

Kaçının!
Elektrik mavisi ve koyu kırmızı yüzünüze yakın kullanmanız halinde çok sert bir etki yaratır.

AÇIK TEN-SARI SAÇ
En uygun renkler
Toz pembe, bebek mavisi, gri-mavi, lila, açık mor, açık yeşil ve nane yeşili.



Kaçının!
Elektrik mavisi ve koyu kırmızı yüzünüze yakın kullanmanız halinde çok sert bir etki yaratır.

AÇIK TEN-KIZIL SAÇ
En uygun renkler
Yeşilin açık tonları ile saman sarısı, kavuniçi, kayısı rengi, mercan ve gri-mavi.


Kaçının!
Toprak sarısı ve haki -yüzünüze yakın kullanmanız halinde- teninizdeki ışıltıyı alır.

AÇIK TEN-KAHVERENGİ SAÇ
En uygun renkler
Yeşilin açık tonları ile saman sarısı, kavuniçi, kayısı rengi, mercan ve gri-mavi.


Kaçının!
Toprak sarısı ve haki -yüzünüze yakın kullanmanız halinde- teninizdeki ışıltıyı alır.

KOYU TEN-SİYAH SAÇ
En uygun renkler
Pembe ve mavinin tüm tonları ile mor ve siyah.


Kaçının!
Kiremit kırmızısı, tunç ve doreli renkler sarı içerdikleri için saç ve ten renginizi donuklaştırır.

AÇIK TEN-SİYAH SAÇ
En uygun renkler
Pembe ve mavinin tüm tonları ile mor ve siyah.


Kaçının!
Kiremit kırmızısı, tunç ve doreli renkler sarı içerdikleri için saç ve ten renginizi donuklaştırır.

BUĞDAY TEN-KAHVERENGİ SAÇ
En uygun renkler
Kırmızı ve yeşil tonları ile kavuniçi, kiremit rengi, doreli bej, toprak sarısı ve turkuaz.


Kaçının!
Maviye çalan tonlar, fuşya, duman grisi gibi renkler içlerinde dore tonları barındırmadıkları için saç ve ten renkleriniz için fazla soğuk.


26 Ağustos 2013 Pazartesi

Zamana, Mekâna ve Ortama Göre Parfümler

 Parfüm insanın kişiliğini, yaşantısını ve ruh halini belirler. 

Buna göre de zamana, mekâna ve ortama göre uygun parfümler seçilmesi gerekmektedir. Ayrıca Amerika’da yapılan bir araştırma sonucu parfüm kokusunun insan üzerinde mutluluk yaratması da gözlenmiştir. Bunun için sadece evde boş boş otururken de parfüm sıkabilirsiniz.


Evde otururken hangi parfümler kullanılmalıdır?
Sevdiğiniz herhangi bir kokuyu sürebilirsiniz. Hafif koku veya yoğun derecede sert koku sürebilirsiniz. Bu seçim tamamen sizin ruh halinize kalmış bir durumdur.


Spor veya gezi yaparken hangi parfümler kullanılmalıdır?
Canlandırıcı, fresh, taze çiçek kokuları gibi kokular seçilmelidir. Bu kokular yorulduğunuz zaman sizlere enerji kazandıracaktır.

Akşam yemeğinde hangi parfümler kullanılmalıdır?
Gece elbiseleri ile sıcaklık ve şehvet uyandıran oryantal parfümler tercih edilmelidir.

Bar veya kafe ortamında hangi parfümler kullanılmalıdır?
Bu tür ortamlarda baharatlı kokular seçilmelidir.

Yatarken hangi parfümler kullanılmalıdır?
Rahat yatmak için hafif ve sıcak parfümler seçilmelidir.




Günlük yaşantıda hangi parfümler kullanılmalıdır?

Günlük yaşantıdan ziyade iş yerinizde, ofisinizde ve diğer yerlerde gününüzün başarılı geçmesi için meyve yoğunluklu parfümler seçilmelidir.

25 Ağustos 2013 Pazar

TOPUK FARKI



1. Ayakkabı alırken genellikle ayağınızın şişkin olduğu zamanı tercih edin. Bunun içinde en uygun saat Öğlenden sonraki saatlerdir.

2. Denediğiniz ayakkabının her iki çiftini de mutlaka deneyin


3. En uzun parmağınızla ayakkabı arasındaki mesafe en az yarım santim olmalıdır.

4. Sentetik malzeme kullanılarak üretilen ayakkabılar göze hoş gözükmesine rağmen sağlıksızdır. Özellikle ayağınızla temas eden bölgedeki malzemelerin doğal olmasına dikkat edin .



5. Ayaklarınızda topuk dikeni,nasır veya herhangi bir ortopedik sorun varsa,ortopedik ayakkabıyı tercih edin .

6. Satın aldığınız ayakkabının bakım talimatlarını mutlaka öğren ve üreticinin tavsiyelerini uygulayın




7. En önemli kriter rahatlıktır.


8. Ayakkabınızın ucu için seçeceğiniz sivrilik ayağınızın genişliği ile orantılı olmalıdır.Ayaklarınız taraklı ise ucu çok sivri ayakkabılar seçmenizi önermem.

9.Ayakkabınızın topuğunun inceliği ise bacak kalınlığınız ile orantılı olmalıdır.Bacaklarınız çok kalın ise çok ince topuklu ayakkabılar giymenizi önermem.




10.Topukta esas, kıyafetin etek uzunluğudur. Diz ve diz altı hizasındaki bir etek uzunluğuyla 7 cm.den uzun bir topuk giyilebilir. Mini bir etekle daha alçak topuk kullanmak gerekir.

11.Şişmansanız, vücudunuzla oransızlık yaratmamak için yüksek topuktan kaçının, orta boy topuk idealdir.

12.Kısa boyluysanız, yüksek ve ince topuk vücudunuzda dengesizlik yaratır, eğri ve kambur bir görünüm verir. 5-6 cm.lik bir yükseklik yeterlidir.

13.Uzun boyluysanız, yine de çok düz ayakkabılar seçmeyin. Az da olsa biraz topuk siluetinize çekicilik katacaktır.


24 Ağustos 2013 Cumartesi

Ofis Tarzı



Ofiste daima şık olmak için


 Modası geçmeyen klasik parçalardan oluşan bir gardırop oluşturmaya çalışın.

 İş gardırobunuzun en temel parçaları siyah, lacivert, füme, çikolata kahve, mürdüm, bej, kemik, haki, lamel, vizon gibi renklerden oluşsun.

 Klasik takımlara yatırım yapın.

 Sokak modası olarak adlandırdığımız tarzı unutun.

Kaliteli kumaşlardan yapılmış kıyafetlere yatırım yapın.




Çok karışık desenli, alacalı, çiçekli, etnik baskı ve desenden uzak durun. Çizgili, puanlı, geometrik ya da küçük kareli dışındakiler işe uygun olmayacaktır.

Canlı ve parlak renkleri sadece aksesuvarlarda tercih edin.

Bolca beyaz gömlek, V yaka ya da bisiklet yaka triko ve kaşmir kazağa yatırım yapın. Modern kesimli truvakar kollu twin setler alın.

Penye bluz ve tişörtlerle işe gitmeyin!

Düz, dar kesimli, diz hizasında, çan şeklinde ya da plili kumaş ya da şifon etekler edinin.




 Size yakışan modellerde kumaş pantolonlarınız olsun. Bununla birlikte, çok düşük belli ve çok dar pantolonlardan uzak durun. Kargo, kapri ve bermuda tarzındaki pantolonları işe giymeyin.

Kaliteli, bej rengi bir trençkot ve siyah şık bir paltoya yatırım yapın.

Takı tasarımcısının elinden çıkmış kadar klas duran takılar kullanın.

Plastik takı, etnik takı, plastik saç tokalarından uzak durun.

 Her zaman makyajlı ve bakımlı olun. Hafif ve doğal makyaj lütfen!

Saçlar her zaman bakımlı olmalı, boya zamanını atlamayın.

Cilt bakımına, tırnak ve vücut bakımına her zaman önem verin.

Kombin örnekleri için

23 Ağustos 2013 Cuma

Az Bütçe İle Şık Olmak

Gardırobuna daha az bütçe ayırıp bir yandan da şık ve klas görünmek isteyenler için taktikler..

Bazen tasarımcıların hazırladığı giysilerin neden çok pahalı olduklarını anlamakta güçlük çekeriz. Şüphesiz, bu fiyat uçurumunun en önemli sebebi gösterişli etiketler taşımaları. Yine de kabul edilmesi gereken kimi ayrıcalıklara kavuşuyor tabi bu markaları tercih edenler; kalıpları ve kumaşları oldukça kaliteli özellikle de herhangi bir dükkandan aldığınız sıradan bir parçaya göre çok daha uzun ömürlü olabiliyorlar kaliteleri sebebiyle.

Yine de hepimiz gardırobumuza daha az bütçe ayırıp bir yandan da şık ve klas görünmek istiyoruz. İşte bu amaçta işinize yarayabilecek kimi taktikler:

1.      Düğmeleri değiştirin: Hiç de fena olmayan ama pahalı da olmayan bir giysinin üzerinde maliyeti düşürmek adına kullanılan plastik düğmeleri, aldığınız daha şık ve pahalı olanlarla değiştirebilirsiniz.


2.     Değişiklik yapın: Ufak oynamalarla tüm görünüme katacağı değişime inanamayacaksınız. Pantolonunuzun paçalarını kısaltmak, sokakları süpürmeye niyetliymişsiniz yerine şık görünmeye önem verdiğinizi düşündürtecektir. Ya da elbisenizin yaka kısmını biraz daha açarak hafif dekolte sağlayın.

3.     Kemer kullanın: O çok sevdiğiniz ucuz elbisenizin bir kuşağı varsa, onu çıkartıp yerine deri bir kemer kullanmak elbisenin havasını komple değiştirecektir.


4.     Kumaş kalitesi önemli: Stili uydurabilirsiniz ama kumaşı sakın! Kalıbın ne kadar iyi olduğunun önemi yok, ucuz kumaş asla kullanılmamalıdır çünkü kendini fazlasıyla belli eder. %20 sentetikten fazla olan her şeyden uzak durun. Ve parlak olanlardan da!

5.     Pahalı aksesuarlar satın alın: Elbise ve ceketi seçerken yeterince tasarruf ettiniz, öyleyse akıllara zarar bir çift ayakkabı alabilirsiniz! İyi görünmeleri bir yana önünüzdeki ay kullanılmaz duruma da gelmeyecekler. Ucuz ayakkabılar, berbat kumaşlar gibi apaçık belli olur. Aynısı çanta ve kemerler için de geçerli. O Yüzden uzun ömürlü olacak bu aksesuarlarınız için para harcamaktan çekinmeyin.



22 Ağustos 2013 Perşembe

VİNTAGE



Eğer bir vintage giysiniz varsa ,bilin ki bir benzerini bulamazsınız.Çünkü vintage 'in eşi yok,tarihi var!



Bu akımı ilk kez başlatan ,2001 yılında Oscar ödül töreninde giydiği Valentino vintage elbisesiyle Julia Roberts olmuştu.60'lı yıllarda tasarlanan elbiseyi giymesinin ardından ,diğer ünlüler de bu akıma ayak uydurdu.



Son dönemde Prada, Marc Jacobs ve Louis Vuitton da koleksiyonlarını hazırlarken sık sık 1960'lı yıllara dönüyorlar.




Eski giysi ile Vintage arasındaki fark ise şöyle açıklanıyor;1920-1970 'lere kadar olan giysiler vintage kabul ediliyor.Tabii vintage tarzı giyinip ,üzerine modern çizgiler taşıyan bir ceket giymeniz doğru olmaz!





 Aksesuarlarınızı da seçerken,50'ler ve 60'ları yansıtmasına dikkat edin.




Tarzınızda bütünlük oluşturmak için ,saç ve makyajınızı da bu akıma uydurmayı ihmal etmeyin!

21 Ağustos 2013 Çarşamba

İş Görüşmelerine Giderken Nasıl Giyinilmesi Gerekir

Günümüzde insanlara "iş görüşmelerine giderken nasıl giyinilmesi gerekir" diye sorarsanız çoğunluğu, bu soruya ‘klasik, sade ve gösterişsiz’ yanıtını verecektir. Görüşmelerde yapılan moda gaflarından sakınmak o kadar da zor değil.

Moda hatalarının görüşmenin ikinci aşamasına geçmenizi engellemesine izin vermeyin. Bunun için de, görünüşünüzün iyi olması ve iş için uygun olması gereklidir.




1.      Uzun tırnaklar:  Son derece uzun ve kesilmemiş tırnaklar gerçek bir hatadır. Tırnaklarınız temiz ve düzgün kesilmiş olmalıdır.

2.     Ahenksiz sesler çıkartan takılar: Parmaklarınıza birden fazla yüzük veya kulağınıza birden fazla küpe takmayın. Yüz takıları ya da ayak bileğine takılan bilezikler görüşmelerde hoş karşılanmaz.

3.     Önü ya da arkası açık ayakkabılar: Bu tarz ayakkabılar görüşmelerde giyilmemelidir. Modası geçmiş ayakkabılar bir kenara atılarak, iş görüşmeleri dışındaki durumlarda kullanılmalıdır.

4.     Çıplak bacaklar: Yazın hava nemli olsa dahi çorap giyilmelidir. Çoraplar doğal renkte olmalıdır. Ayakkabılarınızla uyum sağlamalıdır.

5.     Modası geçmiş takım elbiseler: Çok geniş ya da dar takım elbiseler giyilmemelidir. İyi bir terzi takım elbiselerdeki bu sorunları halledebilir. Ceket tüm vücudu sarmalıdır. Gevşek ya da çok dar olmamalıdır.

6.     Kısa etekler: Etek boyu dizin üç parmaktan fazla yukarısında olmamalıdır.

7.     Capri pantolon gibi giysileri iş görüşmelerinde giymeyi asla düşünmeyin.

8.     Deri ceket: Deri spor ceketler iş görüşmeleri için ideal değildir. Dış giyim gibi gözükürler.



9.     Baskılı ve modaya uygun el çantaları: Çantalar, sade olmalı, dikkat çekmemeli ve göze çarpmamalıdır.

10. Kırmızı evrak çantaları: Evrak çantaları, cüzdanlar ve ayakkabıların hepsi iyi bir renk uyumu içinde sade ve gösterişsiz olmalıdır.

11.  Yalın ve gösterişsiz renkler arasında gri ve mavinin çeşitli tonları en iyi olanlardır. İş görüşmesi sırasında siyah giymek sizi çok ciddi gösterebilir. Siyah giyerseniz, bu rengin yanında onu yumuşatan bir renk bulunmasına dikkat edin. Kahverenginin hala bir iş rengi olup olmadığı tartışılmaktadır. Bu nedenle bu rengi kullanmaktan kaçınmalısınız. İkinci bir görüşme için arandığınızda giysilerinizde değişiklik yapın. Farklı renk bluz ya da fular takmalısınız.

İş görüşmeleri, modanın ön plana çıktığı yerler değildir. Fakat sanat gibi iş alanlarında olanlar modayı ön plana çıkarabilir. Onlar dışındaki herkes sade, gösterişsiz ve klasik bir görünüşü tercih etmelidir.

Ne giyerseniz giyin, kıyafetiniz sizin bir profesyonel olduğunuzu, işi almaya ve yeni bir işe başlamaya hazır olduğunuz gerçeğini vurgulamalıdır. Sağ duyunun rehberiniz olmasına izin verin.



20 Ağustos 2013 Salı

Zayıf Gösteren Giyinme Hileleri



Kilo aldığınızı düşünüyor ve ince, zarif görünmek  istiyorsanız işte muhteşem öneriler! Aşağıdaki hilelerle doğru kıyafeti ve önerileri uyguladığınız da moraliniz yerine gelecek, çünkü zarif ve ince bir görünüm alacaksınız.


1) UYGUN KESİMİ SEÇMEK
Birkaç kilo fazlanız olsa da vücudunuzu bol kıyafetlerin altına saklamanıza gerek yok. Hatta bu çoğu zaman sizi daha iri ve bakımsız gösterecektir. Hatlarınızı gösteren kıyafetler giymekten çekinmeyin ancak çok dar giysilerden kaçının.


2) DOĞRU ÇORABI SEÇMEK
Bacaklarınız kalınsa sizin için en uygunu desensiz tek renk çorap giymektir. Çiçekli puanlı veya baklava desenli çoraplar da bacakları şişman gösterir. Bacağı daha ince ve uzun gösterecek desenli çoraplar yalnızca koyu zemin üzerine ince uzunlamasına çizgili çoraplardır.






3) KOLYELER İNCE GÖSTERİR
Uzun inci kolyeler hem şu an çok revaçta hem de zayıf görünme hilesi için mükemmel yardımcılar… Dekoltenizi uzatır ve orantıyı düzelmeye yardım ederler. Ayrıca dikkati problemli bölgelerden uzaklaştırırlar.







4) GÜZEL BİR SİLUET İÇİN
Balenli korseler son derece elastik olmalarına rağmen formunuzu güzelleştirmeye yardım eder. Çıkıntıları mükemmel şekilde yok eder. Dar elbise ve eteklerin altında harika bir görüntü yaratırlar.


5) VÜCUDA OTURAN KIYAFETLER
Bele oturan bir blazer ceket hem belinizi daha ince gösterir hem de fazlalıklarınızı saklamaya yardımcı olur. Buna diz boyunda dar bir etek ekleyin göreceksiniz ki giysileriniz kilolarınızı mükemmel saklayacak. Baldırlarınız kalınsa bileğe kadar uzanan bir etek giyebilirsiniz.


6) BEYAZ BLUZLA ZİNDE BİR GÖRÜNÜM
Her gardıropta muhakkak olması gereken bir parçadır. Üst kısmınız iriyse hafifçe bele oturan ve bol bir bluz seçin ayrıca genişçe bir V yakası olması gerekli. Bu kombinasyonla daha ince uzun bir görünüm yaratabilirsiniz.






7) KİLOLULARDA PANTOLON SEÇİMİ
Kiloluysanız önde ütü çizgisi olan klasik kesim pantolonlar size en uygun seçimdir. Bunları hem bluzlar hem ceketler hem de gömleklerle şık bir biçimde kombine edebilirsiniz. Önde ütü çizgisi olan pantolonları gardırobunuzda mutlaka bulundurmalısınız çünkü ütü çizgileri bacağınızı daha ince ve uzun göstermeye yardımcı olur böylelikle çok daha zayıf görünerek göz kamaştırabilirsiniz.


8.) SİYAH HER ZAMAN GÖZDE
Siyah renk şişman hanımların vazgeçilmez yardımcısıdır. Bu renkte giyeceğiniz her kıyafet birkaç kilo zayıf gösterir. Tepeden tırnağa siyah giyindiyseniz aksesuarlarda görünümünüze biraz renk katabilirsiniz. (Şal kolye broş kemer…gibi)




siyah küçük elbise için bakınız

siyah tuvalet için bakınız

9) BLAZER CEKETLE FORMDA GÖRÜNÜN
Bu tip ceketlerde tek sıra düğmelileri ve hafifçe bele oturanları tercih edin. Kalça ve basenleriniz iriyse uzunca bir blazer seçin ki fazlalıklarınızı kapatsın. Geniş köşeli ceketler ve çift sıra düğmeli ceketler vücudu olduğundan daha iri gösterir.


10) V YAKALAR
Derin V yakalı gömlek ve kazaklar zayıf görünmek isteyenler için vazgeçilmezdir. Vücudun üst bölümünü ve boynu daha uzun gösterirler. Bu tip gömleklerle iri göğüsler daha şekilli görünürler. İşlemeli veya nakışlı V yakalar dikkati başka yöne çekmesi açısından idealdir.

11) BACAKLARI DAHA İNCE GÖSTERMEK İSTEYENLERE
Kalın bacaklar için ideal olan düz kesimli ve boyuna ince çizgili pantalonlardır. Bunlar bacakları daha uzun ve ince gösterir. Bu tip pantalonları açık renk bir kazak ve hafif bele oturan koyu renk uzun bir yelekle veya yine bele oturan bir blazer ceketle tamamlarsanız kilonuzu saklayan harika bir kombinasyon elde edersiniz.


12) MÜKEMMEL AYAKKABILAR
Bacaklarınızı olduğundan güzel göstermek için yüksek topuklu ayakkabı giymek işe yarayacaktır. Bu ayakkabıların açık kesimli olmaları inceltici etkilerini artırır.


13) VÜCUDUNUZU SARAN BLUZLAR
Çapraz bağlanan bluz ve gömlekler çok moda olmakla kalmıyor fazlalıklarınızı da başarıyla saklıyorlar. Birkaç kilo aldığınızda bu tip bluzları biraz daha gevşek bağlayarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Kiloları verdiğinizdeyse daha sıkı bağlarsınız olur biter.


14) BENZER RENKLERLE YAPILAN KOMBİNASYONLAR
Açık olsun koyu olsun tepeden tırnağa aynı renkten oluşan kombinasyonlar vücudu daha ince gösterir. Burada dikkat etmeniz gereken eğer kemer takacaksanız bunun da aynı renk olmasıdır yoksa inceltici etki bozulur.


15) YELEKLE KİLOLARI SAKLAYIN
Vücudunuzun üst kısmı daha genişse bir yelek yardımıyla daha orantılı ve ince görünebilirsiniz. Kontrast renklerin yardımına başvurun koyu zemin üzerine açık renk bir yelek veya tam tersi. Problemli bölgenizin eskisi gibi heybetli görünmediğini fark edeceksiniz.





16) İNCE ÇİZGİLERLE İDEAL FİZİĞE KAVUŞUN
Zayıf görünme hileleri arasında en etkilisi ince çizgili kıyafetlerdir. Bunlar her zaman zarif ve ince bir görünüm sağlarlar. Hafifçe bele oturan blazer ceketler ve dar kesimli pantolonlarla anında birkaç kilo daha hafif görünebilirsiniz.





17) ÇOK DAR ETEKLERDEN KAÇININ
Kilolular için en ideal etek kesimi üstü dar ve aşağı doğru genişleyen kesimlerdir. Uzunluğu baldırlarınızın şekline göre ayarlamalısınız. Çok kalın baldırlarda eteğin uzunluğu ayak bileğine kadar olmalıdır. Otantik bohem etekler şu anda hem çok moda hem de volan açısından zengin. Bunlarla fazlalıklarınızı mükemmel gizleyebilirsiniz. Düz kesimli etekleri tercih ediyorsanız boylarının en azından diz hizasında olmasına ve ince gösterici etkisinden dolayı arkadan yırtmaçlı olmasına özen gösterin.


18) DÖKÜMLÜ KESİMLER GÜZELLEŞTİRİR
Bol dökümlü bir bluzla hafif problemli bölgeleri çarçabuk saklayabilirsiniz. Dökümlü kumaş sayesinde fazlalıklarınızı gizleyebilirsiniz. ince uzun gösterme etkisi de cabası.

19) KALIN BACAKLAR İÇİN EN İYİ KOT PANTOLON KESİMİ
İri bir kalçaya ve kalın basenlere sahipseniz düz kesimli streç kotları tercih edin. Bunlar vücudu saran kotlara nazaran bacakları daha ince gösterecektir.


20) ELBİSE SEÇERKEN
Kilolu bayanlar için en ideal elbiseler üst kesimi dar eteği volanlı elbiselerdir. Derin bir V yakayla daha ince uzun bir görüntü elde edersiniz ve dikkatleri hoş dekoltenize toplarsınız.
Daha fazla fikir için bakınız

21) BELİ İNCE GÖSTERMEK İÇİN
Bel korseleri belinizi sıkmadan bir bedene kadar daha ince gösterir. Bunların tasarımı karın ve bel bölgesini kontrol altında tutmanızı ve giyerken kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.






19 Ağustos 2013 Pazartesi

Davete Hazırlık


Stil sahibi kadınlar için davete hazırlanmak çocuk oyuncağı...Bir davette şık olmak istiyorsanız, öncelikle davetiyede giyim kodu var mı yok mu ona bakarak harekete geçin..




 Zevkinizi ve tarzınızı ortaya koymak için vücudunuzu iyi tanımanız yeterli!Romantik bir tarz yakalamak istiyorsanız dantel veya uçuşan şifonları tercih edebilirsiniz.Kollarınız ince değilse asimetrik kesimlerden uzak durun.Veya Coco CHANEL 'in söz ettiği sadeliği kıyafetinizde yakalayabilir;aksesuarlarınız ,çanta ve ayakkabınızla stilinizi ortaya koyabilirsiniz.



Smokin ya da koyu renkli takım elbise diye belirtilen davete  şık bir tuvalet, elbise ya da çok abiye bir pantolon üstle (saten kumaştan olabilir) bile katılabilirsiniz.





 Davet saat 18.00-20.00 arasıysa yerlere kadar tuvalet ya da smokin giyip gidilmez. 

İş çıkışı kıyafetler aksesuarlarla zenginleştirilerek davete uygun hale getirilebilinir(tabii bu arada saç stilinizi ve makyajı da unutmayalım) 

İlk kez gideceğiniz küçük bir davete çok iddialı gitmek yerine, sofistike gitmeli ve seksüalite çağrıştırılmamalıdır. 



Çok aykırı olmamak da iyidir. 


Davetin saati, mekanı, resmiyeti kıyafeti şekillendirir.



Herkes bir model fiziğinde olmadığına göre (ki olanlar çok şanslı) Kilosu, boyu ve vücut şekli ne olursa olsun her kadın her zaman güzel, şık ve olduğundan daha iyi görünebilir!

Bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts with Thumbnails

Aradığınız Bunlardan Biri mi?

20'li Yaşlar (1) 2014 ilkbahar-yaz trendi (2) 50'lere Dönüş (1) AÇIK TEN-KAHVERENGİ SAÇ (1) AÇIK TEN-KIZIL SAÇ (1) AÇIK TEN-SARI SAÇ (1) AÇIK TEN-SİYAH SAÇ (1) Akrep kadını (1) Akrep kadınının stili (1) aksesuarlar (1) Akşam yemeğinde hangi parfümler (1) ALIN ÇİZGİSİ (1) Alışveriş (1) Alışveriş listesi (1) Armut Tip (1) armut tipi kadınlar (1) Aslan kadını (1) Aslan kadınının stili (1) ayakkabı (3) ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler (1) az bütçe ile şık olmak (1) az para ile şıklık (1) Babetler (1) Barok Desen (1) Başak kadını (1) Başak kadınının stili (1) Baştan Çıkarıcı Stil (1) beden ölçü tablosu (1) BEDEN ÜZERİNDE ÖLÇÜ ALMA (2) bel ölçüsü (1) Bershka (1) Beyaz Elbise (1) Beyaz elbisenizle kullanacağınız aksesuarlar (1) beyaz göleği kullanma (1) beyaz gömlek (1) Beyaz Pantolon (1) binici çizmeleri (1) blazer (2) BLUE JEAN (2) boğa burcu kadını (1) boğa burcu parfüm (1) boğa burcu stil önerileri (1) Bohem giyim (1) Bootie (1) bordo kıyafetler (1) boy ölçüsü (1) Bu Tarz Benim" yarışmacıları (1) BUĞDAY TEN-KAHVERENGİ SAÇ (2) Burberry trençkot modası (1) Burçlara göre hediye seçimi (1) büyük gögüslüler (1) CATHERINE ZETA-JONES (1) Catrine Zeta Jones (1) ceket (5) CHANEL 2.55 ÇANTA (1) CHANEL ÇANTA (1) Charlotte Olimpia (1) coco chanel (3) converse (1) çalışan bayanın giyimi (1) ÇANTA (2) çantada bulunması gerekenler (2) Çiçek desenleri (1) çiçekli elbiseler (1) çizmeler (1) ÇORAP SEÇİMİ (1) Dağınıklıktan Kurtulmanın Yolları (1) Dantel (1) dar pantolon (3) davet giysileri (2) davetler (2) deri bileklikler (2) deri ceket (1) deri kıyafetler (1) deri mont (1) Desenli Saten Gece Elbisesi (1) Desenliler (1) Dikdörtgen vücut tipi nasıl giyinmeli? (1) Diz altı paltolar (1) Diz üstü paltolar (1) Doc Martens (1) doğal görünüm (1) ekose (2) Ekose aksesuarlar (1) elbise (3) elma tipi kadınlar (2) elma tipi kadınlar ne giymeli (2) elma tipi nedir (1) Erkeklerde Vücuda Uygun Giyim (2) erkeksi giyim (1) Espadril (1) etek (3) etek-ceket (3) ev düzeni (1) ev temizliği (1) EVDE BOTOX (1) Evde hangi parfümler (1) farklı çantalar (1) feminen görünüm (6) gardırobunuzda olması gereken parçalar (3) gardırop (1) Gardırop Detoksu (2) gardırop düzenleme (4) Gece davetleri (5) Gelinlik (1) genç kızlar için giyim (1) geniş basenliler (1) gezi yaparken hangi parfümler (1) giyim hileleri (2) GİYİM HİLELERİ (1) giyim kuralları (2) giyimdeki hatalar (1) Giysi Temizleme Talimatı (1) GİYSİLERİN GENEL BAKIM KURALLARI (1) Glam Metal (2) Glam Rock (2) GÖZ ALTI MORLUKLARI (1) GÖZ ALTI ŞİŞLİKLERİ (1) Grunge (1) Grunge tarz (1) günlük elbise (1) Güzelliğin ve şıklığın garantileri (1) Hamileler için bel bandı (1) hamilelikte giyim (3) hamileyken şık olmak (2) Hediye (1) HERMES Birkin modeli (1) HERMES ÇANTA (1) ikizler kadını (1) İkizler kadının stili (1) İkonik Tişörtler (1) ilginç çantalar (1) ilham panosu (1) ince kadınlar (1) İndirim Günleri (1) İndirimde alışveriş (1) İndirimde Görürseniz Kaçırmayın (1) İndirimde ne alalım (1) İri göğüslü (1) iş görüşmeleri (3) iş görüşmesine giderken uyulması gerekenler (4) iş ortamı (4) iş ortamında şık olmak (4) İtalyan Erkek Stili (1) jean seçimi (1) jean taytlar (2) jegging (1) JENNIFER LOPEZ stil (1) jennifer lopez (2) kadın vücut tipleri (7) kadınsı görünüm (1) kafe ortamında hangi parfümler (1) kalem etek (1) kalın bacaklılar (1) Kalın bel (1) Kalın kazaklar (1) Kamuflaj deseni (1) kate middleton (2) kate middleton stil (1) kate moss (3) katemoss stil (1) kazak (1) Kazak satın alırken (1) KEMER KULLANIMI (1) KEMER MODASI (1) kemer nasıl takılmalı (1) Kırmızı Elbise (2) Kırmızı elbisenin en iyi tamamlayıcısı (1) Kısa bot (1) Kısa boylu erkekler (1) kısa boylu şişmanlar (1) kısa boylu zayıflar (1) kısa boylular (2) kilolular (1) kişisel stil nasıl oluşturulur (1) kloş etekler (1) Koç burcunun parfümü (1) Koç kadını Makyaj önerileri (1) Koç kadınının stili (1) kot pantolonlar (1) KOYU TEN-SİYAH SAÇ (1) kşisel stili bulmak (1) kum saati (1) kum saati tipi kadınlar ne giymeli (1) kuru temizleme sembolleri (1) kurumsal giyim (1) kurumsal giyimdeki hatalar (1) küçük göğüslüler (1) Leke Çıkarma Yöntemleri (1) leopar (1) leopar giyim (1) leopar kıyafetler (1) Little Black Dress (1) Makyaj fikirleri (6) Marie Antoinette (1) Marilyn Monroe 'nun Beyaz Elbiseli fotoğrafı (1) masa düzeni (1) Mascara (1) maskulen giyim (3) Massimo Dutti (1) mekâna ve ortama göre uygun parfümler (1) Mezura Nasıl Kullanılır (1) Mini etek (5) Mini etek giyme sanatı (2) minietek nasıl giyilir (2) minimalist (1) Minyon Kadınlar (1) Minyon Kadınlar Nasıl Giyinmeli (1) moda (1) moda karakteri (2) MODA TARİHİ (1) modacı (1) Modada Doğru bildiğimiz Yanlışlar (2) modern grunge (1) Neon renkler (1) NICOLE KIDMAN stil (1) nicole kidman (2) nina garcia (1) nötr tonlar (1) obje çantalar (1) ofisde şıklık (1) okula giderken giyim (1) orantısız vücutlar (1) ÖLÇME ARAÇLARI (1) ÖLÇÜ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR (1) ölçü tabloları (1) palto (2) palto alışverişi (1) Palto satın alırken (1) pantolon (2) pantolon ceket (4) pantolon-ceket takım (1) parfümler (2) Parlak Elbiseler (1) Parlak sarı (1) pastel tonlar (2) Pin up kızları (1) Pin up tarzı (1) Rahat (1) rahat kıyafetler (1) Relaxed Casual Wear (1) renk kombinleri (5) renk uyumları (1) Renklerin üzerinizdeki yorumları (1) RENKLİ ÇORAPLAR (1) retro (1) Rimel (1) Rimel seçimi (1) Rock (2) Rock Chic (1) Rock tarzı (1) rüküş (1) salaş giyim (2) Salaş hırka (2) sarı renk (1) Sarı tonları (1) seksi (1) Serbest Giyim (2) Sezon kıyafetleri (1) Sezonun renkleri (2) siyah elbise (3) Siyah elbiseye aksesuar (1) siyah gece elbisesi (2) Siyah Küçük Elbise (2) siyah tuvalet (1) Skinny Jean (1) Slogan Tişörtler (2) Smart Casual Wear (1) Sokakta Stil (1) Spor (1) Spor-Şık (1) Stadivarius (1) stil fikirleri (1) STİL OLUŞTURMA (2) stil panosu (1) Stil Sahibi Olmak için 10 Kural (1) STİLETTO (3) Swearshirtler (1) Şık Olmak İçin (1) Şıklığıyla Göz Kamaştıran Kadının 100 Vazgeçilmezi (1) şıklık (1) tasma kolyeler (1) Tayt (1) tayt ile ayakkabı seçimi (1) tayt nasıl giyilir (1) tayt tercihi (1) Tek renk giyim (2) Terazi kadını (1) Terazi kadınının stili (1) tişörtler (2) tokalı çizmeler (1) Toms espadril (1) toprak renk kombinleri (1) toprak renkler (1) topuklu ayakkabıyla yürümek (1) Topuklu espadril (1) trençkot (1) Triko Elbiseler (1) Uzun boylu erkekler (1) Uzun boylu görünmek (2) uzun boylu şişmanlar (3) uzun boylu zayıflar (1) uzun boylular (4) Uzun salaş kazaklar (2) uzunlar (1) ütüleme sembolleri (1) vintage (2) vintage giyim (1) vintage kullanımı (1) VÜCUT TİPİNE GÖRE RENKLER (1) vücut tipleri nelerdir (4) Yapmanız gereken (1) yaşa uygun parfümler (1) yaşınıza uygun parfümler (1) Yatarken hangi parfümler (1) yemek yemekte görgü kuralları (1) yengeç kadını (1) Yengeç kadınının stili (1) yenibiriş dünyası (1) yıkama sembolleri (1) Yılbaşı Gecesi (1) yuvarlak burunlu çizmeler (1) yün bereler (1) Yüz Şekillerine Göre Giysi Tercihleri (1) yüz şekline göre makyaj (1) yüz şekline göre saç (1) YÜZ YOGASI (1) Zara (1) zayıf görünüm (3) Zayıf Gösteren Giyinme Hileleri (3) zayıf gösteren kıyafetler (3)